Botar al contingut principal

Servei de Publicacions Universitat d'Alacant

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • Twitter

Navegació principal

Manual d'estil

Manual de estilo (en PDF)

El Manual de estilo de Publicacions de la Universitat d'Alacant conté la recopilació de les normes d'ortografia, tipografia, estil i edició que hem considerat essencials per a la correcta exposició d'una investigació o d’un text docent en castellà, la majoria de les quals, les no lingüístiques també són aplicables als textos en català o altres llengües.

Les normes que s'exposen ací no són les úniques. Moltes editorials i revistes científiques tenen les seues particulars normes d'estil, i aquell que hi vulga publicar haurà de seguir les seues normes fidelment. No obstant això, hi ha normes acceptades generalment, i aquestes són les que s'exposen en aquesta obra.

L'autor no trobarà en aquest manual les normes elementals d'accentuació ni les regles d'ortografia essencials del castellà. Per a aquestes qüestions és recomanable tenir a l’abast l'Ortografía de la lengua española de la Real Academia Española (RAE). Per als textos en català cal seguir les normes de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

En el manual d'estil, l'autor trobarà solució als dubtes que li genera el text compost; perquè hi trobarà sobretot normes d'edició i directrius tipogràfiques.

Podeu llegir o descarregar el manual d'estil en PDF