Botar al contingut principal

Servei de Publicacions Universidat d'Alicant

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • Twitter

Navegació principal

Cuina i cultura del gust al País ValenciàEl patrimoni culinari

Monografia

  • Matèria: Gastronomia
  • Autor/a: Fàbrega i Colom, J.
  • ISBN: 978-84-9717-656-9
  • Edició: 1 - 2019 (març)
  • Idioma: català
  • Format: 15x22 (rústica)
  • Nre. pàg: 520
  • Veure col·lecció: Gastronomia

Compartir en:

Preu

PVP amb IVA: 20,00 €

En estoc

Afegir

Sinopsi

Jaume Fàbrega ens proposa en aquesta obra un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica valenciana, des de l’actualitat, però tenint ben present la nostra tradició secular i, molt especialment, el context gastronòmic mediterrani: una diversitat de cuines que comparteixen ingredients, bases, plats i tècniques que són comunes i, alhora, prou diferenciades, amb una personalitat i una idiosincràsia gastronòmica pròpia.

Aquest és un llibre per a llegir, però també per a cuinar. La primera part és una reflexió al voltant de la nostra tradició gastronòmica, farcida de referències literàries, etnogràfiques i antropològiques i observacions de caràcter cultural, sociològic i polític. La segona part ens ofereix una selecció de receptes tradicionals, autèntiques –per tant, fàcilment realitzables–, amb indicació d’ingredients, forma d’elaboració detallada i una gran quantitat d’observacions que arrepleguen la riquesa i la heterogeneïtat del patrimoni gastronòmic valencià.