Jaume Fàbrega

    Jaume Fàbrega (Vilavenut, Pla de l'Estany, 1948) és historiador, escriptor, crític d'art, periodista i gastrònom. Ha sigut professor de la Universitat de Girona i de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB i ha impartit cursos de doctorat i màsters sobre gastronomia en les universitats d'Alacant, València, UCE i altres centres acadèmics. És autor de més de setanta llibres i quatre enciclopèdies de gran format, considerades obres de referència.
    Ha rebut, entre altres, els premis Robert de Nola, Jaume Ciurana, Raïm d'Argent, Nadal de Gastronomia, Josep Mercader, el Premi d'Honor de la Chaîne des Rôtisseurs, el Premi d'Assaig d'Andorra, el Rovira i Virgili i el Carlos Sarthou d'Assaig de Xàtiva. En set ocasions ha obtingut el Gourmand World Cookbook Awards.