Peix i sal

    Història lèxica de la saladura

    Peix i sal. Història lèxica de la saladura és un recorregut per les paraules que componen el lèxic valencià dels peixos salats. A la costa mediterrània, la sardina, l'aladroc, la melva, el bísol, el marraix i altres éssers marins són un aliment bàsic de sabor potent i suggeridor. Uns sabors que ens apleguen també a través de la veu dels seus protagonistes.

    Escritor
    Colección
    Publicacions Institucionals de la Universitat d'Alacant
    Número en la colección
    3
    Materia
    Cocina o comida por ingredientes: pescado y mariscos, Diccionarios, Estudios culturales: alimentación y sociedad
    Idioma
    • Català
    Editorial
    Publicaciones de la Universidad de Alicante
    EAN
    9788413022673
    ISBN
    978-84-1302-267-3
    Depósito legal
    A 324-2024
    Páginas
    184
    Ancho
    15 cm
    Alto
    21 cm
    Edición
    2
    Fecha publicación
    23-07-2024
    Tapa blanda
    10,00 €

    Contenidos

    Pròleg de Joan Veny i Clar.
    1. Introducció.
    2. Estat de la qüestió.
    3. Objectius.
    4. Metodologia.
    5. Estructura del treball.
    6. Informants.
    7. La indústria mediterrània del salat.
    8. La indústria saladora valenciana.
    9. La saladura valenciana.
    9.1 Els productes de la saladura.
    9.1.1 La sardina.
    9.1.2 L'anxova.
    9.1.3 La tonyina.
    9.1.4 El bonítol.
    9.1.5 L'ou de bonítol.
    9.1.6 La melva.
    9.1.7 La bacoreta.
    9.1.8 La cavalla.
    9.1.9 El capellà.
    9.1.10 L'oroneta.
    9.1.11 La mussola, el gat i la moixina.
    9.1.12 El marraix.
    9.1.13 El polp.
    9.1.14 Els xapats.
    9.1.15 Saladures diverses.
    10. Vocabulari de la saladura.
    11. Conclusions.
    12. Bibliografia.
    13. Glossari.