La recuperació de la memoria històrica al País Valencià: reparar i dignificar les víctimes amb les subvencions estatals (2006-2011)

  Una anàlisi minuciosa de l'activitat constant i esforçada de totes de les associacions, dels familiars de les víctimes i de les universitats valencianes, en matèria de recuperació de la memòria històrica al País Valencià, amb les ajudes ministerials concedides entre 2007 i 2011. La Llei 52/2007, anomenada de memòria històrica, per un costat, ha dinamitzat i facilitat l'acció investigadora dels historiadors i, per un altre, la mobilització dels familiars de les víctimes, de les associacions cíviques i dels partits polítics i sindicats perquè desenvolupen activitats variades. L'estudi detallat de les trobades d'investigadors que s'han realitzat, de les taules redones amb testimonis de primera o segona generació, dels homenatges, de les exposicions, del rodatge i projecció de documentals, de les exhumacions de fosses comunes i les identificacions corresponents de les víctimes exhumades, a més a més d'una història de vida sumària dels difunts i els seus familiars, etc., es pot trobar en el llibre, a més d'un extens recull bibliogràfic, de referències audiovisuals, d'articles publicats en premsa i webs d'arxius i associacions que són de gran utilitat per endinsar-se en la temàtica de la recuperació de la memòria històrica al País Valencià.

  Escritor
  Colección
  Monografías
  Materia
  Historia
  Idioma
  • Català
  Editorial
  Publicaciones de la Universidad de Alicante
  EAN
  9788497174374
  ISBN
  978-84-9717-437-4
  Páginas
  326
  Ancho
  16 cm
  Alto
  24 cm
  Edición
  1
  Fecha publicación
  01-07-2016
  Tapa blanda
  18,00 €

  Sobre José Miguel Santacreu Soler (Escritor)

  • José Miguel Santacreu Soler
   José Miguel Santacreu Soler és catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat d'Alacant i Premi a l'Excel·lència Docent. Dirigeix el Grup d'Investigació Espanya Contemporània de la mateixa Universitat i és membre de la Comissió de la Veritat del País Valencià. Està especial... Ver más sobre el autor

  Libros relacionados