Els noms dels éssers naturals

  Recerques etnobiològiques a la Vall d?Albaida

  En un moment en el qual cada vegada queda menys gent immersa en el món rural tradicional, els reculls sobre els sabers populars tenen el valor de deixar constància escrita d'un patrimoni cultural que, actualment, es troba en greu perill de desaparició. En el cas concret de la saviesa popular relativa als éssers naturals, ara com ara bona part del corpus de noms i de tradicions sorgides com a resultat del contacte de l'ésser humà amb la natura que l'envolta, de l'afany pregon per conéixer-la i entendre-la, s'ha abandonat fins al punt d'arribar a una situació veritablement crítica.
  Amb 1.400 noms populars i 800 variants lingüístiques recollides de quasi 700 espècies, fruit de la informació obtinguda de les 154 persones entrevistades arreu de tots els pobles de la Vall d'Albaida, aquest llibre ofereix un estudi exhaustiu i rigorós de la nomenclatura popular dels éssers naturals. A més a més, hi incorpora 360 fotografies que ajuden a la identificació de moltes de les espècies, així com tot l'univers cultural que s'ha generat en forma de topònims, locucions, dites, endevinalles, travallengües, jocs infantils, cançons, rondalles, succeïts i dades etnogràfiques.
  Ens trobem, doncs, davant d'un treball fet amb un tractament científic acurat però sense perdre mai l'aspecte divulgador. Tot plegat, un llibre que dóna a conéixer una cultura etnobiològica que, al llarg dels segles, ha estat tan present en la vida quotidiana dels pobladors de la comarca de la Vall d'Albaida

  Colección
  Publicacions Institucionals de la Universitat d'Alacant
  Materia
  Biogeografía
  Idioma
  • Català
  Editorial
  Publicaciones de la Universidad de Alicante
  EAN
  9788416724215
  ISBN
  978-84-16724-21-5
  Páginas
  425
  Ancho
  17 cm
  Alto
  24 cm
  Edición
  1
  Fecha publicación
  15-09-2016
  Edición en papel
  20,00 €