El campus de la Universitat d'Alacant
Carles Martín Cantarino
Què és un campus universitari? Per què l'anomenem així? Què té d'especial el de la Universitat d'Alacant? Per què hi ha una torre de control aeri? Com hi és possible una vegetació tan exuberant, en evident contrast amb els voltants? Puc fer ús del campus i de serveis com el gimnàs o la biblioteca si no soc universitari?
Cada dia passen pel campus unes 40.000 persones, entre estudiants, professors, personal d'administració i serveis i visitants, fet que el converteix en un nucli humà equivalent a alguns dels municipis més importants del seu entorn. Però els humans no som els únics que habitem el campus. Una enorme varietat de xicotets habitants que solen passar desapercebuts poblen els nostres jardins i espais: ocells, mamífers, rèptils i insectes que en aquestes pàgines aprendrem a reconéixer i localitzar. Com també ens permetran conéixer i valorar l'enorme riquesa vegetal que fa del nostre campus un dels més bells d'Europa.
Tant si freqüenta el campus com si el visita esporàdicament o té previst fer-ho en el futur, el lector trobarà en aquest llibre quasi tot el que necessite saber sobre el campus de la Universitat d'Alacant: història, arquitectura, monuments, serveis, anècdotes..., però també altra informació útil, com la ubicació dels edificis, els horaris d'obertura, les connexions amb diferents mitjans de transport, etc. Una guia perfecta per a conéixer tot el que ens ofereix aquest admirable campus.
- Escritor
- Carles Martín Cantarino
- Colección
- L'Ordit
- Número en la colección
- 25
- Materia
- Sociedad y cultura: general
- Idioma
- Català
- Editorial
- Publicaciones de la Universidad de Alicante
- EAN
- 9788497177122
- ISBN
- 978-84-9717-712-2
- Depósito legal
- A 400-2020
- Páginas
- 144
- Ancho
- 14 cm
- Alto
- 20 cm
- Edición
- 1
- Fecha publicación
- 11-12-2020
- Contacto de seguridad
- Universidad de Alicante
Contenidos
Pròleg.
Què és un campus universitari?
Unes pinzellades ambientals i històriques per a entendre el campus actual.
Urbanisme, arquitectura i paisatge.
El paisatge vegetal.
Insectes beneficiosos: pol·linitzadors i controladors de plagues.
Un recorregut per la fauna vertebrada.
El patrimoni Petri.
El cicle de l'aigua.
Monuments i homenatges.
Informacions útils.
Més información.