Diàlegs entre les imatges i les paraules

  Estudis al voltant de setze artistes de les comarques del sud del País Valencià

  Durant el mes febrer de 2015 la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament d'Otos i l'Ajuntament d'Alcoi van crear la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani, amb l'objectiu de promoure i contribuir al coneixement i difusió de l'art contemporani. Aquesta Càtedra, feta possible amb l'eficaç col·laboració del mateix artista, vol ser un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l'art plàstic contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques: literatura, música i cinema, entre d'altres. Aquestes plurals interrelacions entre la pintura i altres arts poden encabir-se també dins d'una concepció força ampla i oberta de la Filologia. De fet la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani està coordinada per Enric Balaguer, catedràtic de Literatura Catalana i Comparada a la Facultat de Filosofia i Lletres d'aquesta Universitat.
  Entre les tasques de la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani estan la d'inaugurar aquesta col·lecció de llibres que contribuesquen a l'estudi i la difusió de l'art, especialment de l'àmbit de creació més pròxim. En aquest sentit, volem apropar a la societat en general la labor artística d'uns professionals compromesos amb la societat que els envolta.
  Aquesta primera publicació del professor Romà de la Calle n'és un bon exemple. Diàlegs entre les imatges i les paraules. Estudis al voltant de setze artistes de les comarques del sud del País Valencià és una bona mostra del que pot arribar a representar l'art avui en dia, perquè, tal i com diu l'autor del llibre «l'art és la suma de totes les poètiques coexistents». Una dialèctica establerta entre setze artistes de les comarques del sud del País Valencià: Sixto Marco, Juana Francés, Arcadi Blasco, José Díaz Azorín, Miguel Calatayud, Joan Ramón G. Castejón, Curro Canavese, José Fuentes, Dionisio Gázquez, Ramón Pérez Carrió, Enric Solbes, Moisés Gil, Silvia Sempere, Mónica Jover, Álvaro Tamarit i el mateix Antoni Miró.

  Escritor
  Colección
  Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani
  Número en la colección
  1
  Materia
  Formas de expresión artística
  Idioma
  • Català
  Editorial
  Publicaciones de la Universidad de Alicante
  EAN
  9788416724116
  ISBN
  978-84-16724-11-6
  Páginas
  340
  Ancho
  17 cm
  Alto
  24 cm
  Edición
  1
  Fecha publicación
  06-06-2016
  Tapa blanda
  32,00 €

  Contenidos

  Pròleg per a una nova aventura.
  Pròleg de benvinguda.
  Introducció.
  Annex I. Biobibliografies dels artistas.
  Annex II. Taula de referències dels textos.

  Libros relacionados