Cuina i cultura del gust al País Valencià

    El patrimoni culinari

    Jaume Fàbrega ens proposa en aquesta obra un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica valenciana, des de l'actualitat, però tenint ben present la nostra tradició secular i, molt especialment, el context gastronòmic mediterrani: una diversitat de cuines que comparteixen ingredients, bases, plats i tècniques que són comunes i, alhora, prou diferenciades, amb una personalitat i una idiosincràsia gastronòmica pròpia.
    Aquest és un llibre per a llegir, però també per a cuinar. La primera part és una reflexió al voltant de la nostra tradició gastronòmica, farcida de referències literàries, etnogràfiques i antropològiques i observacions de caràcter cultural, sociològic i polític. La segona part ens ofereix una selecció de receptes tradicionals, autèntiques –per tant, fàcilment realitzables–, amb indicació d'ingredients, forma d'elaboració detallada i una gran quantitat d'observacions que arrepleguen la riquesa i la heterogeneïtat del patrimoni gastronòmic valencià.

    Escritor
    Colección
    Gastronomía
    Número en la colección
    4
    Materia
    COCINA/COMIDAS Y BEBIDAS, ETC.
    Idioma
    • Català
    Editorial
    Publicaciones de la Universidad de Alicante
    EAN
    9788497176569
    ISBN
    978-84-9717-656-9
    Depósito legal
    A 152-2019
    Páginas
    532
    Ancho
    15 cm
    Alto
    22 cm
    Edición
    1
    Fecha publicación
    29-03-2019
    Tapa blanda
    20,00 €

    Sobre Jaume Fàbrega (Escritor)

    • Jaume Fàbrega
      Jaume Fàbrega (Vilavenut, Pla de l'Estany, 1948) és historiador, escriptor, crític d'art, periodista i gastrònom. Ha sigut professor de la Universitat de Girona i de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB i ha impartit cursos de doctorat i màsters sobre g... Ver más sobre el autor

    Contenidos

    Presentació.
    1. L'eròtic allioli.
    Allioli i altres salses, mulladors i amanides.
    2. El país de les olles.
    Olles, sopes, llegums, cereals i pa.
    3. La paella, oligopoli o monopoli.
    Paelles, arrossos caldosos, arrossos al forn, rossejats.
    4. Sobre els fideus i la fideuada.
    Pastes i cereals.
    5. Calaveretes amb bufanda.
    Peix, bacallà i altres saladures, caragols i granotes.
    6. La carn i la caça.
    Porc, embotits, corder, pollastre, conill, pardals i la cuina dels homes i les dones.
    7. El País Valencià depredador i conservador.
    Herbes, plantes silvestres i bolets.
    8. Fi de taula, postres i dolços.
    Sopada, coques, bunyols, torrons: el País Valencià llépol.
    9. Begudes valencianes.
    Orxata, gelats, vins, café.
    10. Conclusió.
    Receptari.
    Bibliografia.
    Índex general de receptes.
    Índex temàtic de receptes.