Antoni Miró, la mirada rebel

  Trajectòria, pensament, interaccions, pintura i poesia

  Aquest llibre presenta la trajectòria del pintor alcoià des de la seua infància fins a l'actualitat, presentant les distintes etapes pictòriques de Miró així com les seues vivències a Alcoi, Londres, Altea i al Mas del Sopalmo. A més, incideix en qüestions fins ara poc treballades i en les que l'autor s'ha endinsat de ple. Entre altres, és necessari destacar que Miró expressa en aquest treball a través de la seua pròpia veu el seu pensament i sentiments respecte a l'art, la pintura, les influències pictòriques, les bases de la creativitat i l'ofici de pintor.

  Les interaccions de Miró amb altres creadors també són un punt important d'aquesta publicació, on s'ofereix una nova visió sobre la seua relació amb creadors de distintes expressions artístiques com la pintura, escultura, música, dansa i lletres. Creadors com Ovidi Montllor, Antonio Gades, Sol Picó, Feliu Ventura o Joan Fuster hi són presents a aquest treball. A més, el treball ha comptat amb la col·laboració d'amics i familiars com Sofia Bofill, Isabel-Clara Simó, Feliu Ventura, Josep-Lluís Carod-Rovira o Jana Montllor, que han estat expressament entrevistats per al llibre, així com de Núria Cadenes, qui s'ha encarregat de prologar aquesta edició.

  El llibre destaca també la relació de Miró amb la poesia i les interaccions realitzades amb poetes com Rafael Alberti, Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu o Joan Valls, recopilant els poemes que aquests li van escriure i dedicar a Miró. A més, ens presenta un vessant íntim i fins ara desconegut de Miró. I és que darrere del pintor s'amaga un poeta esplèndid que ha escrit versos memorables, fins ara inèdits, dedicats a amics i familiars com Antoni Tàpies, Andreu Alfaro, Joan Brossa, Xavier Dalfó o Arcadi Blasco. El llibre recopila 15 poemes escrits per Miró inèdits fins el moment.

  Escritor
  Colección
  Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani
  Número en la colección
  4
  Materia
  Artistas, monografías sobre el arte
  Idioma
  • Català
  Editorial
  Publicaciones de la Universidad de Alicante
  EAN
  9788416724635
  ISBN
  978-84-16724-63-5
  Páginas
  160
  Ancho
  17 cm
  Alto
  24 cm
  Edición
  1
  Fecha publicación
  22-11-2017
  Tapa blanda
  20,00 €

  Contenidos

  Pròleg de Núria Cadenes: L'ull de l'àliga.
  Preàmbul: una aproximació a Miró.
  El traç rebel del pintor.
  Els refugis personals del pintor.
  L'ofici de pintar pintura.
  La poesia travessa el llenç.
  Bibliografia.
  Jordi Tormo i Santonja.

  Libros relacionados