Saltar al contenido principal

Servicio de Publicaciones de la Universidad de Alicante

Síguenos en:

  • Facebook
  • Twitter

Navegación principal

Els noms dels éssers naturalsRecerques etnobiològiques a la Vall d’Albaida

Monografía

Compartir en:

Precio

PVP con IVA: 20,00 €

En stock

Añadir

Sinopsis

En un moment en el qual cada vegada queda menys gent immersa en el món rural tradicional, els reculls sobre els sabers populars tenen el valor de deixar constància escrita d’un patrimoni cultural que, actualment, es troba en greu perill de desaparició. En el cas concret de la saviesa popular relativa als éssers naturals, ara com ara bona part del corpus de noms i de tradicions sorgides com a resultat del contacte de l’ésser humà amb la natura que l’envolta, de l’afany pregon per conéixer-la i entendre-la, s’ha abandonat fins al punt d’arribar a una situació veritablement crítica.


Amb 1.400 noms populars i 800 variants lingüístiques recollides de quasi 700 espècies, fruit de la informació obtinguda de les 154 persones entrevistades arreu de tots els pobles de la Vall d’Albaida, aquest llibre ofereix un estudi exhaustiu i rigorós de la nomenclatura popular dels éssers naturals. A més a més, hi incorpora 360 fotografies que ajuden a la identificació de moltes de les espècies, així com tot l’univers cultural que s’ha generat en forma de topònims, locucions, dites, endevinalles, travallengües, jocs infantils, cançons, rondalles, succeïts i dades etnogràfiques.


Ens trobem, doncs, davant d’un treball fet amb un tractament científic acurat però sense perdre mai l’aspecte divulgador. Tot plegat, un llibre que dóna a conéixer una cultura etnobiològica que, al llarg dels segles, ha estat tan present en la vida quotidiana dels pobladors de la comarca de la Vall d’Albaida.


Els noms dels éssers naturals