Plantes valencianes

  Descripció i usos tradicionals

  , ,

  L'ús de les plantes forma part de la cultura tradicional dels pobles valencians. La nostra societat s'ha criat envoltada de plantes i els nostres avantpassats sabien fer-ne un ús divers: hi havia plantes mengívoles, plantes que servien per a caçar, pescar, extraure fibres, tintar, fer bardisses, fer minvar o alleujar malalties lleus, curar ferides i un llarg etcètera. És una mostra de la riquesa etnobotànica dels habitants d'un territori que, de nord a sud i de la costa fins a l'interior, han sabut aprofitar els recursos naturals que tenen al seu abast.

  Lamentablement, aquest patrimoni immaterial secular dels valencians es troba en una situació crítica a causa dels nous models de vida i l'abandonament del medi rural. Això fa que aquesta informació tinga un valor incalculable, i hem de fer tots els esforços possibles per a posar-la degudament en valor i evitar que caiga en oblit.

  Aquest llibre divulgatiu és una invitació, dirigida a aficionats i a lectors curiosos, per a conèixer les plantes que tenim al voltant i saber un poc més sobre els usos populars tradicionals que se'ls atribueixen. Els autors volem contribuir, així, a preservar aquesta saviesa popular per tal que les pròximes generacions puguen gaudir-ne. A més, hem incorporat uns capítols introductoris que parlen sobre el territori valencià, amb la intenció de convidar el lector a recórrer-lo i gaudir de l'enorme biodiversitat i de l'heterogeneïtat i bellesa dels nostres paisatges.

  Editor literario
  Editor literario
  Editor literario
  Col·lecció
  L'Ordit
  Número de la col·lecció
  23
  Matèria
  Botánica y ciencias de las plantas
  Idioma
  • Català
  Editorial
  Publicaciones de la Universidad de Alicante
  EAN
  9788497176972
  ISBN
  978-84-9717-697-2
  Depósito legal
  A 63-2020
  Pàgines
  152
  Ample
  14 cm
  Alt
  20 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  19-05-2020
  Tapa blanda
  €12,00

  Continguts

  Pròleg.
  Introducció.
  El clima.
  El relleu.
  La protecció, conservació i restauració de la flora i el paisatge vegetal.
  Les herbes en la indústria. El cas d'Herbes del Molí.
  El valor de la flora valenciana.
  Recomanacions, bones pràctiques i normativa en la recollida de plantes.
  Descripció i usos de les plantes.
  Llibres i webs.
  Índexs de noms.

  Llibres relacionats