Peix i sal
Història lèxica de la saladura
Francesc Xavier LLorca Ibi
Peix i sal. Història lèxica de la saladura és un recorregut per les paraules que componen el lèxic valencià dels peixos salats. A la costa mediterrània, la sardina, l'aladroc, la melva, el bísol, el marraix i altres éssers marins són un aliment bàsic de sabor potent i suggeridor. Uns sabors que ens apleguen també a través de la veu dels seus protagonistes.
- Escritor
- Francesc Xavier LLorca Ibi
- Col·lecció
- Publicacions Institucionals de la Universitat d'Alacant
- Número de la col·lecció
- 3
- Matèria
- Cocina o comida por ingredientes: pescado y mariscos, Diccionarios, Estudios culturales: alimentación y sociedad
- Idioma
- Català
- Editorial
- Publicaciones de la Universidad de Alicante
- EAN
- 9788413022673
- ISBN
- 978-84-1302-267-3
- Depósito legal
- A 324-2024
- Pàgines
- 184
- Ample
- 15 cm
- Alt
- 21 cm
- Edició
- 2
- Data de publicació
- 23-07-2024
Continguts
Pròleg de Joan Veny i Clar.
1. Introducció.
2. Estat de la qüestió.
3. Objectius.
4. Metodologia.
5. Estructura del treball.
6. Informants.
7. La indústria mediterrània del salat.
8. La indústria saladora valenciana.
9. La saladura valenciana.
9.1 Els productes de la saladura.
9.1.1 La sardina.
9.1.2 L'anxova.
9.1.3 La tonyina.
9.1.4 El bonítol.
9.1.5 L'ou de bonítol.
9.1.6 La melva.
9.1.7 La bacoreta.
9.1.8 La cavalla.
9.1.9 El capellà.
9.1.10 L'oroneta.
9.1.11 La mussola, el gat i la moixina.
9.1.12 El marraix.
9.1.13 El polp.
9.1.14 Els xapats.
9.1.15 Saladures diverses.
10. Vocabulari de la saladura.
11. Conclusions.
12. Bibliografia.
13. Glossari.