Diccionari de fraseologia (segles XVII-XX)

  Aquest Diccionari de fraseología parteix de textos de caire popular, editats i inèdits, de tot l'àmbit lingüístic, però especialment valencians -els menys explotats fins ara en els repertoris lexicogràfics més coneguts-, datats entre el segle XVII i els primers anys del segle XXI: obres teatrals, premsa satírica, col·loquis, sermons, cròniques de festes, dietaris, explicacions festives i prosa i poesia de caire populista. Són textos d'una gran riquesa en lèxic col·loquial i en unitats fraseològiques, que permeten aproximar-nos fidelment a la realitat lingüística de tots els temps.
  L'obra, que aporta un extens vocabulari històric del període estudiat, situa en un temps i en un espai concrets les diferents formes i accepcions del lèxic de la nostra llengua i constitueix, per tant, una base objectiva per al sen estudi.
  El trebail complementa la informació dels diccionaris històrics i ofereix no sols una perspectiva comparatista interdialectal, sinó també interlingüística, ja que relaciona els fraseologismes propis amb les formes equivalents d'altres varietats lingüístiques romàniques.

  Col·lecció
  Coedició PUV
  Número en la col·lecció
  32
  Matèria
  Lingüística
  Idioma
  • Castellano
  Editorial
  Publicaciones de la Universidad de Alicante
  EAN
  9788416724512
  ISBN
  978-84-16724-51-2
  Depósito legal
  V-754-2017
  Pàgines
  1842
  Ample
  16 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  10-05-2017
  Tapa dura
  €68,50