Cuina i cultura del gust al País Valencià
El patrimoni culinari
Jaume Fàbrega
Jaume Fàbrega ens proposa en aquesta obra un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica valenciana, des de l'actualitat, però tenint ben present la nostra tradició secular i, molt especialment, el context gastronòmic mediterrani: una diversitat de cuines que comparteixen ingredients, bases, plats i tècniques que són comunes i, alhora, prou diferenciades, amb una personalitat i una idiosincràsia gastronòmica pròpia.
Aquest és un llibre per a llegir, però també per a cuinar. La primera part és una reflexió al voltant de la nostra tradició gastronòmica, farcida de referències literàries, etnogràfiques i antropològiques i observacions de caràcter cultural, sociològic i polític. La segona part ens ofereix una selecció de receptes tradicionals, autèntiques -per tant, fàcilment realitzables-, amb indicació d'ingredients, forma d'elaboració detallada i una gran quantitat d'observacions que arrepleguen la riquesa i la heterogeneïtat del patrimoni gastronòmic valencià.
- Escritor
- Jaume Fàbrega
- Col·lecció
- Gastronomía
- Número de la col·lecció
- 4
- Matèria
- Cocina/Comidas y bebidas, etc.
- Idioma
- Català
- Editorial
- Publicaciones de la Universidad de Alicante
- EAN
- 9788497176569
- ISBN
- 978-84-9717-656-9
- Depósito legal
- A 152-2019
- Pàgines
- 532
- Ample
- 15 cm
- Alt
- 22 cm
- Edició
- 1
- Data de publicació
- 29-03-2019
- Contacto de seguridad
- Universidad de Alicante
Continguts
Presentació.
1. L'eròtic allioli.
Allioli i altres salses, mulladors i amanides.
2. El país de les olles.
Olles, sopes, llegums, cereals i pa.
3. La paella, oligopoli o monopoli.
Paelles, arrossos caldosos, arrossos al forn, rossejats.
4. Sobre els fideus i la fideuada.
Pastes i cereals.
5. Calaveretes amb bufanda.
Peix, bacallà i altres saladures, caragols i granotes.
6. La carn i la caça.
Porc, embotits, corder, pollastre, conill, pardals i la cuina dels homes i les dones.
7. El País Valencià depredador i conservador.
Herbes, plantes silvestres i bolets.
8. Fi de taula, postres i dolços.
Sopada, coques, bunyols, torrons: el País Valencià llépol.
9. Begudes valencianes.
Orxata, gelats, vins, café.
10. Conclusió.
Receptari.
Bibliografia.
Índex general de receptes.
Índex temàtic de receptes.